Born To Play


Dagopvang/vakantieopvang voor honden

Wat is er aan de hand?


Update

Beste klant, sympathisant,

Het was even stil rond Born To Play maar dat betekent niet dat we achter de schermen niet hard aan een oplossing hebben gewerkt, wel in tegendeel!
We willen een laatste stand van zaken met jou delen:

 • We zijn blij je te kunnen melden dat we een nieuwe locatie voor Born To Play hebben gevonden in Zandhoven, op een klein halfuurtje rijden van de huidige locatie.
 • We zijn gestart met het aanvragen van de nodige vergunningen die de uitbating van een hondenpension op de nieuwe locatie mogelijk moeten maken. Naar goede Belgische gewoonte, zal het toekennen van de nodige vergunningen enkele maanden in beslag nemen.
 • We verwachten dat we op de huidige locatie nog tot midden december 2023 de professionele activiteiten zullen kunnen voortzetten. Het is nog afwachten wanneer de vergunningen voor de nieuwe locatie toegekend gaan zijn.
 • Het is ook nog afwachten of we tijdelijk zullen moeten sluiten of er een alternatieve oplossing mogelijk zal zijn. We houden jullie op de hoogte wanneer er nieuwe tijdslijnen gekend zijn.
We zijn daarnaast ook gestart met het voorbereiden van de verhuizing. Niet alleen de hondenfaciliteiten maar ook de paardenfaciliteiten en de inboedel van Katrin zelf zullen verhuisd moeten worden. Dat zal nog heel wat inspanningen vragen en daarom zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een paar uurtjes van hun vrije tijd willen doneren aan dit goede doel.

We zullen o.a. hulp kunnen gebruiken bij:

 • het inpakken/uitpakken van inboedel
 • het afbreken/opbouwen van omheiningen
 • het vervoeren van spullen met camionette of remorque
 • het renoveren van stallen/hondenslaapvertrekken
 • het uitzoeken van betaalbare renovatiegrondstoffen (o.a. kenneldeuren voor hondenverblijven, verwarming voor hondenverblijven etc.)
Zie jij het zitten om een handje toe te steken? Neem dan zeker contact op met Katrin om aan te geven wat mogelijk is en wanneer je beschikbaar kan zijn.
Verhuis- en renovatieactiviteiten zijn gepland tussen september 2023 en januari 2024.

Alvast bedankt voor jullie steun!
Katrin & het Born To Play-team


Hondenopvang Born To Play te Vosselaar moet binnen 3 maanden de deuren sluiten. De vrederechter sprak een opmerkelijk streng vonnis uit in het nadeel van Born To Play naar aanleiding van een burengeschil over geluidsoverlast. Nochtans bewezen 2 onafhankelijke geluidsstudies dat er van overlast geen sprake is.

Born To Play biedt een brede diensterverlening aan met een grote maatschappelijke impact:

 • Born To Play biedt dag- en vakantieopvang voor honden aan zodat de baasjes met een gerust hart elke dag het beste van zichzelf kunnen geven als werknemer of ondernemer in de regio.
 • Born To Play biedt vrijwilligers en stagiairs met verminderderde arbeidskansen een eerste werkervaring of zinvolle dagbesteding aan
 • Born To Play ontlast het overbevraagde lokale asiel door pleegopvang aan te bieden en potentiële adoptanten te adviseren en grondig te begeleiden bij hun adoptie. Zo heeft Born To Play op 2 jaar tijd al 35 honden aan een nieuwe thuis geholpen.

Deze waardevolle dienstverlening zal wegvallen wanneer Born To Play moet sluiten en kan niet vervangen worden omdat er een groot tekort is aan alternatieven in de regio.

Help jij ons Born To Play te redden?Baasjes, medewerkers en sympathisanten komen samen uit protest tegen de sluiting

Hoe helpen?


Wil jij helpen om Born To Play te redden?


DONEREN

Met het organiseren van een crowdfunding hoopt Born To Play zowel korte- als langetermijnoplossingen te kunnen financieren. Meer info over de actie en hoe je kan doneren vind je hier: GoFundMe.


LOCATIE/BUSJE/ANDERE

We zoeken een alternatieve locatie voor de hondenopvang. We zijn ook op zoek naar een bestelbusje dat zo uitgerust zou kunnen worden om tijdens de sluiting een wandelservice aan te bieden als alternatief voor dagopvang. Kan jij ons hiermee helpen, neem contact op via help@borntoplay.be.STUUR EEN BRIEF

We spreken momenteel de gemeente Vosselaar en het kabinet van Dierenwelzijn van Ben Weyts aan met de vraag om mee te denken over oplossingen. Zet jij onze boodschap mee kracht bij door een brief te sturen?

Brief voor de gemeente
Ben je inwoner van Vosselaar? Gebruik deze brief.
Ben je geen inwoner van Vosselaar? Gebruik deze brief.

Brief voor het kabinet van Ben Weyts
Brief voor kabinet Dierenwelzijn.

Gelieve de brief af te printen, je eigen naam en adres in te vullen en per post te versturen naar het adres vermeld op de brief.

NETWERK

Heb jij een sterk netwerk en ben jij of ken jij iemand die kan helpen? Neem dan zeker contact op via help@borntoplay.be.HANG EEN AFFICHE

Wil jij een affiche in je zaak of aan je raam hangen? Wil je affiches verdelen? Download onze affiche hier.

Impact klanten


Voor onze klanten bekijken we momenteel mogelijke oplossingen.
Zodra we meer weten, updaten we u hier en op de Born To Play Facebook pagina.


In de media


Via de pers vroegen we aandacht voor de situatie, hieronder vind je de verschenen artikels.


Regionale TV Kempen
Lees het artikel op RTV.be

Artikel RTV


Het Laatste Nieuws
Lees het artikel op HLN.be

Artikel HLN

Gazet van Antwerpen
Lees het artikel op GVA.be

Artikel GVA


Contact


Kan jij ons helpen? Heb je vragen/ideeën? Neem zeker contact met ons op!
help@borntoplay.be

Volg het verhaal op Facebook